COVID-19 Ügyféltájékoztató

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a korlátozások enyhítése következtében ismét személyesen fogadhatjuk Ügyfeleinket. Felhívjuk figyelmüket, hogy a járványügyi szabályokra való tekintettel ügyfélfogadásunk előzetes időpont egyeztetés alapján történik

A gördülékeny ügyintézés érdekében kérjük, az elektronikus kapcsolattartást részesítsék előnyben! Az ehhez szükséges elérhetőségeket a Kapcsolat menüpont alatt találják. 

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét a Magyar Közlönyben 2020. március 18-án megjelent fizetési moratóriummal és a 2020. március 24-én hatályba lépett végrehajtási eljárásokkal kapcsolatos Kormányrendelet vonatkozó részére, mely alapján Cégünk eljár:

Fizetési moratóriumra vonatkozó tájékoztatás (47/2020. Kormányrendelet)

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Magyar Közlönyben 2020. március 18. napján megjelent, a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló 47/2020 (III.18.) Kormányrendelet hatálya nem terjed ki követeléskezelési tevékenységet folytató pénzügyi vállalkozásokra, tekintettel arra, hogy a Rendeletben meghatározott fizetési moratórium nem vonatkozik a már megszűnt szerződésből eredő, lejárt tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettségekre.

Végrehajtási eljárásokat érintő – nem teljeskörű – tájékoztatás (57/2020. Kormányrendelet)

A veszélyhelyzet ideje alatt a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény (Vht.) rendelkezéseit a 2020. március 24-én hatályba lépett Kormányrendeletben foglalt eltérésekkel kell alkalmazni, amely alapján a veszélyhelyzet ideje alatt és az azt követő 15 napon belülnem kerülhet sor személyes végrehajtói kézbesítésre, helyszíni eljárási cselekmény és hagyományos árverés nem tartható, ingatlan kiürítése iránt csak a veszélyhelyzet megszűnését követően lehet intézkedni, lefoglalt gépjármű forgalomból történő kivonása iránt csak a veszélyhelyzet megszűnését követően lehet eljárni, természetes személy lakóingatlanára újabb árverést a veszélyhelyzet megszűnését követően lehet kitűzni.

A Kormányrendelet nem korlátozza a munkabér- és nyugdíj letiltások kiadását és teljesítését, valamint a bankszámlán kezelt összegek végrehajtás alá vonását, továbbá nem érinti a folyamatban lévő árverések befejezését.