Skip to content

DEFACTORING Pénzügyi Szolgáltató Rt.

Rólunk

A Defactoring Zrt. rövid bemutatkozása

Társaságunk közel 30 éves tapasztalattal rendelkezik az ún. problémás hitelek vásárlása, valamint ezen hitelek-, illetve hitelállományok kezelése terén. Tevékenységünk kiterjed mind a problémássá vált vállalati, mind a lakossági hitelek területére.

Vállalati problémás hitelek esetén alapvető megközelítésünk az, hogy a jól-rosszul finanszírozott és még újra értelmezhető eszközöket mielőbb felszabadítsuk és azokat visszacsatoljuk reális, működőképes értéken a gazdaságba. Ezzel mind az eszközöket, mind a forrásokat kiszabadítjuk a behajtás befagyott állapotából.

Lakossági hitelek tekintetében nagyfokú rugalmasság jellemzi tevékenységünket, amely az ügyfél reális teljesítőképességéből indul ki. A velünk együttműködő ügyfél részére számos megoldást tudunk felajánlani szorult helyzetének feloldására, melyek közé tartozhat a fizetőképességhez igazodó átütemezés, a késedelmi kamatok elengedése, a kamatok és a tőke bizonyos hányadának elengedése, valamint ezek kombinációi. Mindezeknek természetesen feltétele az adós együttműködése, mert ennek hiányában nekünk sincs más lehetőségünk a követelések behajtására, mint a jogi eljárás megindítása.

Úgy gondoljuk, hogy az elmúlt közel 30 év során jól tudtunk együttműködni több ezer ügyféllel a felek kölcsönös megállapodására, amit jól mutat, hogy felügyeleti szervünkhöz még soha nem érkezett panasz tevékenységünkkel kapcsolatosan és reméljük, hogy ezen megelégedést a jövőben is tudjuk biztosítani ügyfeleink számára.